Contactpagina

Bent u na het bekijken van deze website geïnteresseerd in meer boeken van een bepaalde uitgeverij dan kunt u de boeken die nog te koop zijn bij hen op onderstaande websites verder bekijken. Ook boeken die al wat ouder zijn en nog niet uitverkocht, zijn soms met korting, te koop via de boekhandel of uitgeverij.

Alle recensies op deze website zijn geschreven door Ruurd Berendes. Uitgeverijen en auteurs die met hem in contact willen komen kunnen Ruurd een e-mail sturen.

Ruurd Berendes is al van jongsafaan openbaar vervoerliefhebber. Sinds 1975 fotografeert hij fanatiek het openbaar vervoer in Nederland op spoor- en busgebied en zat o.a. in de redactie van het personeelsblad voor de H.T.M. het Autobusnieuws. Voor diverse stichtingen maakte hij het donateursorgaan, zoals voor het Haags Bus Museum de Brommer en voor de stichting Bever als hoofdredacteur het blad Op Openbare Wielen. Ook schreef hij zelf een aantal boeken over ongevallen bij het openbaar vervoer, de geschiedenis van de strandtrein en Boulevard Tours, en laatstelijk het boek Bussen in hun tweede leven.
Daarnaast is Ruurd serieus geïnteresseerd in de historie van Nederland en heeft veel fotoboeken samengesteld van het leven in Nederland in de vorige eeuw, zoals het straatmeubilair, de winkels en de auto en vrachtauto. Hij bezit ook een grote collectie boeken en DVD's van het openbaar vervoer. In zijn collectie bevinden zich vele duizenden foto's en naslagwerken. Tevens heeft hij een groot netwerk binnen het openbaar vervoer en wordt vaak gevraagd zijn kennis en foto's te delen met anderen. Zo werkte hij mee aan vele boeken die op dit gebied zijn verschenen.
Sinds 1988 recenseert Ruurd uitgaven die verschijnen op het gebied van openbaar vervoer en historie. Eerst in het orgaan van de stichting Bever, maar tegenwoordig via de website. Onderstaande uitgeverijen hebben al dankbaar gebruik gemaakt van zijn recensies, die hij vaak verluchtigt met eigen fotomateriaal en veel worden geraadpleegd.

Meer over Ruurd vindt u op zijn eigen fotopagina's: Ruurd en de bussen - Ruurd en de muziek - Ruurd en de BN'ers.

Informatie of vragen over deze website of recensies: Klik hier


  Websites van uitgeverijen die o.a. boeken en DVD's uitgeven die te maken hebben met het vervoer
De Alk - www.alk.nl
  Deboektant - www.deboektant.nl
Atrium - www.uitgeverijatrium.nl
  Foxy Design - www.foxy-design.nl
  Koninklijke BDU - www.bduboeken.nl
  Europese Bibliotheek - www.europesebibliotheek.com
  De Nieuwe Haagsche - www.denieuwehaagsche.nl
  Bornmeer / Noordboek - www.bornmeer.nl
  Groenendal Videogroep - www.groenendalvideogroep.nl
  HannaBoek - www.roelrozenburg.nl/boeken
  Profiel - www.profiel.nl
  Uquilair - www.uquilair.nl
  Lanasta - www.lanasta.com
  U2pi - www.jouwboek.nl
  Adriaan Hagenaar
  Aprilis - (failliet sinds 27-10-2009)
Boekrecensies